Bij beauty recepten vindt je allemaal leuke recepten die makkelijk zelf zijn te maken. Deze recepten zijn bedacht door de kinderen van ZON!. Heel veel plezier en maak er een leuke beauty middag van. 


Zelf zalf maken

Het zelf maken van zalf is heel leuk en makkelijk om samen met je kinderen te doen. De helende energie van de plant wordt overgedragen op de olie. Daarnaast leer je gelijk welke plant helpend is voor bepaalde problemen in de winter, zoals kamille of paardenbloem voor een droge huid of schrale lippen en goudsbloem als natuurlijke jodium voor wondjes. Pluk de kruiden in de lente en de zomer en hang ze op om te drogen. Gebruik alleen goed gedroogde kruiden om schimmelen te voorkomen. 

Om olie te maken leg je de kruiden in een glazen pot, volledig bedekt door olijf- of amandelolie die je eraan toevoegt. Goudsbloem kun je 4 tot 6 weken op een zonnige plek in de olie laten trekken, paardenbloem 2 weken. Daarna zeef je de kruiden uit de olie. 

Smelt bijenwas in een pan en voeg al roerend de kruidenolie toe. Hoe meer bijenwas, hoe steviger de zalf. Je kunt wat druppels etherische lavendelolie toevoegen voor een lekkere geur. Vul daarna het mengsel in een klein glazen potje en laat het stollen. 

Benodigdheden: 1 kopje gedroogde kruiden, glazen pot, pan, 2 kopjes olijf- of amandelolie, zeefdoek, 50 gram bijenwas.