Speelgoed om lekker mee buiten te spelen

Gepubliceerd op 7 april 2022 om 15:07

Bijna alle kinderen houden speelgoed en van buitenspelen. Tijdens het buitenspelen ga je de wereld ontdekken, rennen, springen, vliegen, ravotten en weer opstaan zonder gevaren. Zowel de fysieke als mentale ontwikkeling worden aangesproken en dat maakt spelen één van de belangrijkste manieren van leren voor kinderen. Spelen is bewegen, ontmoeten en sociale interactie. Het ontdekken van het eigen lichaam, het triggeren van de geest, oefenen in de omgang met anderen en ontspannen.

Bewegen
Buiten kun je bewegen. En hoe meer je beweegt, hoe beter je er in wordt. Je motorische ontwikkeling train je door dingen te doen. Daarnaast geeft buiten zijn vrijheid in je hoofd. Je kunt er dromen en fantaseren. Deze ervaringen dragen bij aan de ontwikkeling van een eigen identiteit van kinderen.

Weerbaarheid
In de natuur kom je veel uitdagingen tegen die je kunt overwinnen. Denk aan enge beestjes, glibberige boomstammen en moeilijk te beklimmen bomen. Obstakels overwinnen versterkt de mentale en lichamelijke weerbaarheid van kinderen. 

Minder stress
Wie denkt dat kinderen geen stress kennen, is de toetsen van school vergeten. Het belangrijkste advies bij stress is: ga naar buiten! Ga wandelen, ga fietsen, zoek de buitenlucht op. De wijde omgeving, de rust én de lichamelijke activiteit nemen stress weg. Dit geldt ook preventief.  

Speelgoed om lekker mee buiten te spelen
Daar hebben we bij zonoutdoor.nl ook over nagedacht en dat heeft er toe geleid dat we nu een uitgebreid aanbod hebben om kinderen juist daarin te stimuleren. Met merken zoals Huckleberry (by Kikkerland) die speelgoed maken om je eigen buitenavontuur te beginnen, terwijl je de schoonheid van de natuur ervaart. En stick-lets die achter het concept staan dat spelen voor iedereen is, niet alleen voor kinderen, dat speelgoed meerdere doelen moet hebben, maar uiteindelijk moet functioneren als leermiddel en dat een stuk speelgoed een leven lang mee moet gaan. Neem een kijkje in onze webshop en ervaar dat spelen voor elke leeftijd is en dat de mogelijkheden eindeloos zijn. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.