TOP 5 Leukste speelgoed voor in de natuur

Gepubliceerd op 13 april 2022 om 14:28

Wij snappen als geen ander, dat het soms lastig is om goed duurzaam speelgoed te vinden, welke kinderen ook nog eens stimuleert en uitdaagt. Daarom hebben wij een top 5 ''leukste speelgoed'' voor in de natuur gemaakt. Hopelijk bespaart dat jullie tijd en hersenkrakers!

 

Het Zakmes

Misschien niet gelijk een eerste keuze, maar bij ons staat het zakmes zeker in de top 5. Je kunt hem gebruiken om mooie punten aan een tak te maken maar hij is ook onmisbaar voor het bouwen van een goede hut! Touw snijden, takken bewerken en dan genieten van je eigengemaakte hut. Zorg wel altijd voor een veilig zakmes, deze is niet te scherp maar wel scherp genoeg om alles mee te kunnen bewerken. Vind je het lastig om in te schatten of jouw kind al toe is aan het gebruik van een zakmes? Laat het kind zelf bepalen en ervaren! Bedenk wel tijdens het gebruik de volgende dingen; Hoeveel ruimte geef jij je kind om het zakmes te ontdekken? Hoe leer jij je kind veilig omgaan met een zakmes? Ga je er boven zitten of bekijk je het van een afstandje? Er is geen goed of fout, zolang jullie maar plezier hebben met elkaar in de natuur. In onze webshop hebben we meerdere zakmessen, kies er een die past bij jouw kind. Voor onze top 5 met ''leukste speelgoed'' hebben wij gekozen voor het zakmes van het merk Kids at Work. Kids at work maakt buitenspeelgoed, hobbyartikelen en kindergereedschap van mooi materiaal. Stoer, stevig en duurzaam waardoor kinderen helemaal los kunnen gaan. 

 

De Viskit

Wie heeft het vroeger niet gedaan? Je zoekt een stok, maakt een touw eraan vast, haakje vastmaken en vissen maar! De viskit van het merk Huckleberry - by Kikkerland zorgt ervoor dat de kans groot is dat je ook daadwerkelijk een vis vangt. Rol de werplijn uit, zoek een stok en bind de vislijn eraan vast. Je kunt een worm of een ander soort aas aan de haak vastmaken en vissen maar. Vissen vergt geduld maar geeft daardoor juist een rustmoment in het drukke leven van alle kinderen. Ook heel leuk om samen te doen. Huckleberry - by Kikkerland is een productlijn die kinderen uitnodigt om buiten te spelen. Eenvoudig gereedschap en speelgoed om je eigen buitenavontuur te beginnen, terwijl je de schoonheid van de natuur ervaart. Voel de zon op je huid terwijl je bloemen zoekt en zie de prachtige kleuren van een vlinder of de libelle wanneer je je zelfgemaakte boot test. Huckleberry gaat over leren door samen te spelen en plezier te hebben in de buitenlucht!

 

De verrekijker

Vogels spotten is een hele fijne en rustgevende manier om de natuur nog beter te leren kennen. Maar ook andere dieren, hoge bomen, wolken en allerlei andere dingen kun je beter ontdekken met een verrekijker. Vandaar dat deze niet mag ontbreken in onze top 5 leukste speelgoed in de natuur. Ga lekker naar buiten neem een herkenningskaart of boekje mee en noteer alle vogels en andere dieren die je vandaag hebt gespot. Aan het einde van het jaar heb je zo een heel mooi overzicht en is je kennis over de natuur vergroot. In onze webshop bieden we meerdere verrekijkers aan. Voor deze top 5 hebben wij gekozen voor een verrekijker van het merk Bresser junior, hiermee wordt alles wat op jouw pad komt 3 keer vergoot. Het merk Bresser staat voor hoogwaardig goede verrekijkers en de junior versie is daar geen uitzondering op. Er zit een goed scherpstelsysteem op en hij is ook heel geschikt voor brildragers. 

 

Avontuur in de natuur

Wij weten dat niets fijner is dan buiten zijn en de natuur is overal om ons heen. Dus in onze top 5 ook deze mooie stevige box met de leukste opdrachten, tips en spelletjes om de natuur te ontdekken. Een mooi doosje met 40 verschillende kaarten inclusief een houten kaartenhouder. De kaarten zijn van mooi stevig karton en zijn geschikt om op te schrijven en in te kleuren. Weetjes over bijvoorbeeld het lieveheersbeestje, wie kan het beste gooien, speur de sterrenhemel af en nog veel meer leuke kaarten. Neem ze mee in je rugzak en ga op pad. 

 

Stick-lets

Niets is leuker dan hutten bouwen in de natuur. Met deze rubberen verbindingsstukken bouw je in een mum van tijd een prachtige hut, een pijl en boog of een katapult. Natuurlijk kun je ze ook gebruiken om de mooiste hutten binnen te bouwen. Ga op pad, vier een kinderfeestje of leer kinderen een hut bouwen. Kinderen die nog niet handig zijn met touw en/of elastiek kunnen met stick-lets heel makkelijk uit de voeten. Het brengt kinderen en hun ouders weer terug in de natuur. Gewoon omdat moeder natuur ons mist! Stick-lets gelooft dat spelen voor iedereen is, niet alleen voor kinderen. Het speelgoed van Stick-lets heeft meerdere doeleinden en functioneert uiteindelijk als leermiddel. Het is open-ended, intuïtief, vergevingsgezind en gedreven door de verbeelding. Stick-lets zijn siliconen verbindingsstukken waarmee je de leukste constructies met stokken of takken bouwt.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.