Eerste schooldag

Gepubliceerd op 15 augustus 2022 om 10:27

Je eerste schooldag

En dan is die daar ineens de dag dat je kind voor het eerst naar school gaat. Wat een mijlpaal en hoe spannend voor ouder en kind. Je hebt je kind voorbereid op hoe een schooldag eruit gaat zien en je bent vast al een paar keer zelf en met je kind op school gaan kijken. Probeer de dagen voor de eerste schooldag zo rustig mogelijk te houden en probeer extra spanning te vermijden. 

Vertel je kind wat er gaat gebeuren. Dat je nog meegaat in de klas, dat jullie samen nog even een boekje lezen. En dat je daarna een knuffel geeft, weggaat, nog zwaait bij het raam en over een paar uur je kind weer zult ophalen. Als de dag gaat beginnen, neem je afscheid van je kind. Een knuffel, kus, even zwaaien en dan gaan. Of buiten zicht even kletsen met een andere moeder, die weten nog goed dat zij hun kind voor het eerst hebben weggebracht.

Je kind gaat glunderen als hij voor die speciale dag zijn eigen rugzakje. broodtrommel en beker mag uitkiezen. Voor je kleine ontdekker is alles nieuw, nieuwe kinderen een nieuwe juf en een nieuwe plek. Daarom kan die erg moe en huilerig zijn als die thuiskomt. Niet zo raar want er gebeurd een hoop in het hoofd van een peuter. Wat fijn als er dan thuis weer de ruimte is om tot rust te komen. 

Ga lekker met je kind zitten, laat hem zijn/haar verhaal doen en biedt troost als dat nodig is. Op dit moment kan mindfulness een rol spelen. Laat je kind een kaart trekken waar hij kan aangeven hoe het zich voelt. Maak een plekje met een lekker kussen en een dekentje waar je kind even lekker kan liggen. Zet een fijn rustig muziekje aan of gebruik een klankschaal. Een oliebrander met een rustgevende geur doet ook wonderen. 

Mocht je kind er nog geen behoefte aan hebben om veel te vertellen dan is dat heel logisch. Het heeft zoveel indrukken op gedaan en die moet die eerst zelf een plek geven. Ze zijn nu vaak heel blij dat ze even niks hoeven, dus hoe enthousiast je ook bent, de verhalen komen vanzelf. 

Je kan ook je kind alvast voorbereiden met mooie prentenboeken. Zoals bijvoorbeeld: Hoi, naar school van Vivian den Hollander. Maar vooral geniet van deze mooie dag. Maak veel foto's, knuffel je kind nog maar een keer en mocht je de tranen op voelen komen? Helemaal goed ook dat hoort bij een eerste schooldag. 


Bij zonoutdoor.nl hebben we voor deze speciale dag veel producten in onze webshop. Maar ook voor thuis om je kind weer tot rust te laten komen van alle nieuwe indrukken.

BOX Naar school Dieren

 

Prijs : € 38,50

BOX Naar school Dino

 

Prijs : € 38,50

MINDFULNESS


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.