Kinderboeken

Een kinderboek is altijd een goed cadeau om te geven, maar ook om te krijgen. De meeste kinderen zijn namelijk gek op boekjes. Voorlezen versterkt de band, prikkelt de fantasie en vergroot de woordenschat. Wij hebben de leukste kinderboeken op een rij gezet! Onze boeken komen van diverse uitgevers en hebben een grote diversiteit. De rode draad in alle boeken is wel fantasie en natuur. 

 

Waarom is voorlezen belangrijk:

Voorlezen helpt bij het versterken van de band tussen ouder en kind. In onze drukke samenleving is het soms moeilijk om veel (kwalitatieve) tijd door te brengen met je kinderen. Door elke dag eventjes tijd te maken om voor te lezen kun je toch een fijn, ontspannen moment met je kind doorbrengen, waarbij alle aandacht naar hem of haar uitgaat.

Door leuke en spannende verhalen voorgelezen te krijgen en door naar plaatjes te kijken leert een kind om goed te luisteren en zich te concentreren. Je kunt eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Voor baby’s werkt het om een paar minuten naar eenvoudige plaatjesboeken te kijken, voor kinderen van bijna een jaar kun je korte, simpele verhaaltjes voorlezen. Hoe ouder de kinderen worden, hoe langer ze zich op het verhaal zullen concentreren. 

 

Waarom is lezen belangrijk:

  • Lezen ontwikkelt de taalvaardigheid
  • Lezen traint de concentratie
  • Lezen ontwikkelt het zelfinzicht 
  • Lezen leert over mogelijke consequenties 
  • Lezen ondersteunt de identiteitsontwikkeling

 

Onderstaand de uitgevers waar wij mee samen werken. 

Deltas uitgeverij: Vrolijke knisperboekjes, kleurrijke kartonboekjes of streelzachte knuffelboekjes: kinderen maken al heel vroeg kennis met boeken. Als ze nog wat groter zijn, kunnen ze wel urenlang pret beleven aan kleur- en stickerboekjes, of geboeid luisteren naar een verhaaltje dat mama of papa voorleest voor het slapengaan. Nog een paar jaar later gaan ze voor het eerst naar de grote school, waar ze leren lezen, schrijven en rekenen. Belangrijke ontwikkelingen waarbij kinderen niet genoeg geholpen kunnen worden. Maar al na de eerste maanden leeservaring gaat er een heel nieuwe boekenwereld voor hen open: boeken om bij weg te dromen, boeken om te lachen, boeken om een nieuwe hobby te leren, of boeken waarmee ze hun kijk op de wereld verruimen.

Bij Deltas beseffen we dat maar al te goed. Daarom vindt u in ons fonds een breed gamma aan kwaliteitsboeken voor kinderen van 0 tot 14 jaar. Van boekjes voor de allerkleinsten tot oerdegelijke non-fictie en fantastische leesreeksen voor oudere kinderen.

 

Uitgeverij Moon: Uitgeverij Moon (spreek uit: moen) is een jonge en bruisende uitgeverij, waar je terechtkunt voor al je nieuwe favoriete kinder- en prentenboeken. Onze boeken zijn eigentijds, origineel en zitten vol fantasie. Moon geeft boeken uit van Nederlandse auteurs als Annemarie Bon, Iris Boter, Marianne Busser & Ron Schröder, Barbara Jurgens, Tjerk Noordraven, Carry Slee en vele anderen. Ook de leukste vertaalde kinderboekenseries, zoals Mijn dikke vette zombiegoudvis en De monsterdokter, verschijnen bij Moon.

 

BBNC uitgevers: BBNC uitgevers is een succesvolle middelgrote uitgeverij van algemene boeken. BBNC bestaat sinds juni 2009. We lanceren jaarlijks zo’n 80 boeken en boekgerelateerde producten, verdeeld over de verschillende genres. BBNC uitgevers wil lezers van alle leeftijden en opleidingsniveaus betrouwbare, kwalitatieve en toegankelijke kennis, ontspanning en vermaak bieden in welke productvorm dan ook. We willen onze lezers een totaalervaring bieden, zodat zij een volledig overzicht kunnen krijgen van een bepaald onderwerp en zich met onze boeken kunnen vermaken in hun vrije tijd zonder daarvoor extra producten te hoeven aanschaffen. Onze producten onderscheiden zich door hun look & feel en moeten zo breed mogelijk beschikbaar zijn in het Nederlands taalgebied. Interactie met de lezer vormt hierbij een belangrijke tool bij het optimaliseren en verbeteren van het aanbod. Al onze producten worden op een duurzame wijze geproduceerd en hebben een uitnodigende prijsstelling. Sinds 1 januari 2019 heeft BBNC uitgevers Uitgeverij Kluitman overgenomen.

 

Lantaarn Publishers: Lantaarn Publishers is een internationale, middelgrote uitgeverij met een uitgebreid fonds van geïllustreerde non-fictieboeken. We geven onder andere titels uit op het gebied van koken, gift, hobby & vrije tijd, esoterie, geschiedenis en voor kinderen. Het hele jaar brengen wij nieuwe boeken en boekgerelateerde producten op de markt die aansluiten bij het seizoen en waar wij enthousiast van worden. Fijn om voor jezelf te kopen én fijn om een ander blij mee te maken.

 

Fontaine uitgevers: Fontaine Uitgevers richt zich op de publieksmarkt en heeft een breed fonds met o.a. kookboeken, natuur, wetenschap & techniek, geschiedenis en cultuur, gezondheid en kinderboeken.

We geven succesauteurs uit zoals Yotam Ottolenghi, Claudia Roden, Nigel Slater, Pascal Jalhay, Bart van Olphen, Michiel van der Eerde, Oei, ik groei!, Govert Schilling, Frans Lanting, Frans Lemmens, Britta Teckentrup en Linda Dielemans.

Fontaine Uitgevers maakt onderdeel uit van Park Uitgevers, dat valt onder de tak van LannooMeulenhoff. Park Uitgevers bestaat uit de uitgeverijen Nieuw Amsterdam, Wereldbibliotheek, Fontaine en Podium.