Djeco 

Het Franse speelgoedmerk Djeco bestaat sinds 1954 en is opgericht door Véronique Michel-Dales zij bedacht educatieve spelletjes voor haar dochter zoals domino en lotto en ze is haar tijd ver vooruit. In 1960 wint Djeco allerlei prijzen voor hun spellen maar toch zet de groei niet door. Het is uiteindelijk zoon Frederic die in 1997 besluit een nieuwe weg in te slaan en hij ontwikkelt het speelgoedmerk flink door en breidt de collectie uit. 

Sinds 2006 heeft het creatieve speelgoed van Djeco een eigen naam namelijk Design By. Deze collectie is voor alle kinderen die houden van knutselen, Djeco stimuleert kinderen om al vanaf jonge leeftijd hun artistieke kant te ontwikkelen. 

Over Djeco

Met de handen in de verf of het hoofd in de wolken werkt meer dan de helft van ons team aan het ontwikkelen van producten. Hier willen we van geen marketing- of communicatieplan horen! We besteden onze tijd liever aan het bedenken van prachtig speelgoed waar we trots op kunnen zijn. Veel leuker, en het werkt! Djeco koestert een absolute vrijheid voor zijn medewerkers, die ruimte biedt aan plezier en de gekste ideeën. Alsof we kinderen zijn, bedenken we speelgoed en spelletjes die leuk zijn voor iedereen, die mensen laten dromen, lachen en ontdekken. In gezelschap van deskundige mensen, zoals grafici en ontwerpers, illustratoren en uitvinders, zijn we actief bezig met onderzoeken, experimenteren en delen. Een creatief proces waaruit het meest kleurrijke en fantasierijke speelgoed ontstaat. Maar let op! Hoewel kwaliteit en esthetiek essentieel zijn, denken we aan wat slim, praktisch en vooral haalbaar is. Ons doel is om kinderen in verrukking te brengen, hun verbeelding te verrijken en hen aan te moedigen om te blijven ontdekken. We werken onze producten en speelgoeddozen af met veel aandacht voor detail. Stap-voor-stap instructieboekjes, kaartjes, decoratieve dozen en tips helpen de kleintjes een resultaat te bereiken waar hun omgeving versteld van staat! Meer dan 1000 producten, 3 thema's (spelletjes en speelgoed, decoratief, creatieve vrijetijdsbesteding) en elk jaar nieuwe productlijnen. We vinden het leuk om voortdurend te innoveren (we ontwikkelen elke dag een nieuw product) en nemen zonder aarzelen risico's om onze dromen tot leven te wekken. Ruim baan voor onvoorspelbaarheid en originaliteit!