Schrijf je in voor ons Inspiratieblog en krijg 10% korting op je eerste aankoop.


Bij recepten gaan we je verblijden met allemaal leuke recepten die je kan maken. We hebben recepten voor in de keuken maar ook voor slijmballen of andere dingen. Ga lekker aan de slag! 


Recept voor Fluffy slijmbal

  • Lenzenvloeistof (Etos, Jumbo of Action, met borax)
  • Flesje doorzichtige kinderknutsellijm
  • Scheerschuim
  • Voedingskleurstof

 

Meng in een kom een scheut lijm en wat scheerschuim in ongeveer gelijke hoeveelheden met elkaar. Roer met een lepel. Voeg daar een paar druppels lenzenvloeistof aan toe. Goed roeren. De lenzenvloeistof zorgt ervoor dat het scheerschuim en de lijm met elkaar verbonden worden. Als je wilt dat het slijm steviger wordt, voeg je nog wat lenzenvloeistof toe, om hem weer zachter te maken kun je eventueel nog wat scheerschuim toevoegen. Blijft er geen slijm achter aan je vingers en is het lekker stevig? Dan kun je vervolgens nog een klein beetje kleurstof of glitters toevoegen via een holletje dat je in de substantie maakt. Even kneden, en hoppa: jouw slijmbal is klaar!

Dit recept komt uit ZON! Magazine winter 2020 van de ZON!newijzer.


Recept voor Franse citroentaart

Voor het deeg:

  • 150 gram meel (bijvoorbeeld biologisch wit en volkorenmeel, half om half, speltmeel)
  • 40 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 geraspte citroen (biologisch, want je gebruikt de schil)
  • 100 gram boter
  • een snufje zout

Doe alle ingrediënten in een kom en kneed flink. Laat het deeg daarna tien minuten rusten in de koelkast. Bekleed intussen een springvorm met bakpapier. Rol het deeg daarin uit, en zorg voor een mooi opstaand randje, zodat straks de vulling binnenboord blijft. Bak de bodem tien minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden. Maak intussen de vulling klaar. 

 

Voor de vulling:

  • 3 eieren
  • 80 gram basterdsuiker
  • sap en rasp van 1 1/2 biologische citroen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 20 gram meel (om te binden)

Kluts de eieren flink. Voeg daarna alle ingrediënten toe en giet de vulling in de vorm. Bak in 10-15 minuten gaar in de oven op 175 graden. Smullen maar! 


Recept voor appel- en wortelpannenkoekjes

  • 100 gram speltmeel
  • 100 gram volkorenmeel
  • 100 gram havermout
  • 2 geraspte bio wortels
  • 2 geschilde en geraspte bio appels
  • 2 geschilde en geraspte bio citroenen
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • een handje rozijnen
  • een handje cranberry
  • een snufje zout
  • ongeveer 3/4 liter melk
  • zonnebloemolie

Meng de ingrediënten met een garde tot een beslag. Voeg melk toe tot het lobbig wordt. Bak de pannenkoekjes in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.