Blossombs


Blossombs is opgericht door Daisy de Bruijn en Geerten van Eldik, met als doel biodiversiteit leuk en toegankelijk te maken voor iedereen. Wij zijn geschrokken van de bijen- en vlindersterfte in de wereld. Vlinders, bijen en hommels hebben het zwaar door een tekort aan bloemen. Daar moesten we iets aan doen, vonden we. En zo zijn de bloem ‘bommetjes’ van Blossombs ontstaan. Kleurrijk, verpakt als leuke cadeautjes, 100% veilig, geschikt voor zowel volwassenen als kinderen en voor grote doelgroepen op een duurzame manier in eigen land te produceren.


Hoe werkt het?

  • Gooi de Blossombs in je tuin, rondom je huis of in een pot op je balkon. Let op! Blossombs mogen niet in beschermd natuurgebied gegooid worden.
  • Het enige wat jij nog moet doen is wachten op een regenbui (of een gieter gebruiken) en de Blossombs doen de rest!
    Tip: Blossombs niet ingraven.
  • Het duurt een paar dagen voordat de plantjes gaan ontkiemen en vervolgens duurt het nog +/- 8 weken voordat de eerste bloemen verschijnen. Kortom: geduld tot de natuur zijn werk doet.

De bloemenbommen zijn gemaakt van natuurlijke klei, biologische wilde bloemenzaden en natuurlijke kleurpigmenten. Blossombs zijn ruim 2 jaar houdbaar en produceren van lente tot herfst bloemen die bijen en vlinders aantrekken.

De biologische bloemzaden mix bestaat uit: Alexandrijn klaver, Bolderik, Vleesklaver, Vlas, Kaasjeskruid, Papaver, Phacelia, Korenbloem, Koriander, Perzische klaver, Vlas dotter en Gele mosterd.

Sommige zaden ontkiemen in het voorjaar, andere in de zomer of zelfs daarna. Zo kunnen de bijen (en jij ook) het hele seizoen genieten van bloemen. Kortom: er is geduld nodig tot de natuur zijn werk doet.