Bij wandelen gaan we allemaal leuke wandelingen verzamelen voor iedereen. Heb je een tip voor een leuke wandeling neem contact met ons op dan zetten we hem erbij!


Wandelingen

  • Wandelen en Damherten spotten in de Amsterdamse Waterleidingduinen.
  • De beverboswandeling vanuit het Biesboschcentrum.
  • Klimmen, klauteren en wandelen in het Monkeybos bij Meijendel Wassenaar.
  • Wandelen op het kabouterpad of blote voeten pad in de Schoorlse duinen.
  • Gouwe Voeten het langste blote voeten pad van Noord Holland. Hier kan je ook tijdens de wandeling kruiden ruiken en proeven. 

Bomen

Kijk tijdens het lopen eens naar de verschillende bomen en bepaal welke jij het mooist vindt. Weet je welke soort het is? Waarom vind je deze boom mooi, is dat omdat de takken je ergens aan doen denken? Is het de kleur van het blad, de structuur van de bast? Hoeveel verschillende kleuren zie je? In de winkel hebben we mooie herkenningskaarten van bomen en basten. Maar ook een wood carving tool of een gaaf zakmes om mee te nemen als je bomen gaat kijken. Let wel op niet de bomen beschadigen, alleen in de takken die op de grond liggen kan je mooie dingen uitsnijden en mooie schilderingen op maken met je krijtstiften


Aan het strand

Het strand is de plek om uit te waaien. Ga met je blote voeten aan de rand van het water staan. Laat ze overspoelen en voel de enorme kracht van het zich terugtrekkende water. Verzamel de schelpen die je hebt gevonden en neem de mooiste mee naar huis. Leg ze ergens neer als herinnering aan je wandeling. In de winkel hebben we ook mooie doorzichtige emmers om al je vondsten in te bewaren, een boek speuren in het water of een pop up net


Plogging

Heb je wel eens gehoord van plogging? Dat is tijdens het lopen zwerfvuil opruimen. Deze trend begon in Zweden en de naam komt van plocka up, dat oprapen betekent. Het is een combinatie van opruimen en joggen, maar het kan natuurlijk prima wandelend uitgevoerd worden, dan wordt het ook wel 'plandelen' genoemd. Hoe je het ook noemt, je geniet niet alleen van buiten zijn, je maakt meteen het land wat schoner. Het enige wat je nodig hebt is een tas om zwerfvuil in mee te nemen. Wedden dat je je na afloop heel tevreden voelt?


Vogels

Er zijn het hele jaar door vogels te horen. In de lente zingen ze het meest, en dan met name bij zonsopgang. Zorg eens dat je vlak voor zonsopgang buiten bent, ga ergens zitten en hoor hoe de eerste vogels voorzichtig hun lied beginnen te zingen. Al snel vallen er meer in en voor je het weet, zit je midden in een geweldig concert. Luister aandachtig naar deze geluiden van uitbundige verwachting, en stel je voor dat je lichaam zindert van de klanken. Ga daarna helemaal opgeladen naar huis, of naar school en geniet nog de hele dag na. In onze winkel vind je mooie verrekijkers, herkenningskaarten van vogels, boeken en nog veel meer om optimaal te genieten van vogels. 


WANDELEN IS HET BESTE MEDICIJN.