ZON! Theater

Bij ZON! gaan we graag een stapje verder in het aanbieden van mooie dingen om te doen met je kinderen. Vandaar ZON! Theater.

Voor elk kind, hoe jong ook, is kunst en cultuur erg belangrijk. Baby’s en peuters (0 tot en met 3 jaar) zijn net als oudere kinderen en volwassenen in staat om plezier te beleven aan kunst en cultuur. Met kunst en cultuur verrijken we de leefomgeving van jonge kinderen, zorgen voor verbondenheid en kunnen ook een drijvende kracht zijn voor hun ontwikkeling en bijdragen aan hun welbevinden en betrokkenheid. 

Kinderen leren op verschillende manieren van cultuur:

  • Actief: door zelf iets te maken en betekenis of emotie te communiceren. Creatief omgaan met beeld, geluid, tekst en beweging.
  • Door het kijken en luisteren naar cultuuruitingen, het houden van cultuurbezoeken en het lezen over cultuur, leren ze zelf een eigen mening te vormen.
  • Reflecterend op eigen werk en dat van anderen, zoals van kunstenaars. Het stimuleert reflectie op cultuur, in heden en verleden, en op de eigen plek in de wereld.

Hieronder vindt je de voorstellingen die wij nog aanbieden in 2022.  Hou deze website goed in de gaten want in december komt de programmering voor het eerste deel van 2023 online. We gaan een diverse programmering aanbieden voor kinderen van alle leeftijden. 


Woensdag 30 november starten we met Spruit Poppentheater. Zij gaan Sint verhalen vertellen aan de kinderen. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen van 2 tot 4 jaar en de kosten zijn €5,00 per kind inclusief traktatie (volwassenen mogen gratis mee).

De locatie is ZON!Thuis in Den Hoorn, kom je met de fiets dan is het adres Lookwatering 62. Kom je met de auto dan kan je parkeren op de Sionsdreef 8 vandaar loop je dan over het terrein naar het kookcafé waar de voorstelling wordt gegeven. De voorstelling start om 10.00 uur. Hieronder kan je kaarten kopen voor deze voorstelling. 


Met dit toegangsbewijs krijg je toegang tot de voorstelling van 30 november van Spruit poppentheater. De voorstelling start om 10.00 uur.